Service op locatie

Hydrau Constructie is bekend geworden door het leveren van een betrouwbare en snelle service. Dit doen we zowel in onze werkplaats in Den Haag, als op locatie. Goed uitgeruste servicewagens zorgen ervoor dat vrijwel elke reparatie op locatie uitgevoerd kan worden. Dit kan variëren van een slangreparatie tot het vervangen van hydraulische componenten. Onze servicetrailer is voorzien van een slangenpers, waarbij op locatie slangen geperst kunnen worden.

Service in de werkplaats

U heeft ook de mogelijkheid om de werkzaamheden in onze werkplaats uit te laten voeren. Dit kan gaan om het vervangen van slangen, leidingen, koppelingen of hydraulische componenten. De werkplaats is voorzien van de meest uiteenlopende gereedschappen om alle reparaties uit te voeren. Tevens repareren en testen we hydraulische cilinders, van klein tot groot. Door een nauwe samenwerking met een gespecialiseerde fabrikant van hydraulische cilinders, kunnen we binnen korte tijd vergaande reparaties uitvoeren aan cilinders. Dit gaat veel verder dan alleen het vervangen van afdichtingen. Mochten bijvoorbeeld onderdelen defect zijn of versleten (stang, zuiger, cilinderkop), dan worden deze door ons op tekening gezet en opnieuw gemaakt. Voor lastig te openen cilinders hebben we een demontagebank ontwikkeld, waarbij we een koppel van meer dan 100.000 Nm kunnen genereren. Bij reparaties wordt altijd in overleg met u de afweging gemaakt tussen kosten, nieuwprijs en levertijd.

Onderhoud

Om ongeplande en ongewenste stilstand te voorkomen, is het raadzaam tijdig periodiek onderhoud aan uw machine te plegen. Onder dit periodieke onderhoud verstaan wij onder andere de volgende zaken:

  • Hydraulische vloeistoffen controleren of vervangen

  • Vervangen van filters

  • Controleren op lekkages

  • Conditie van de slangen beoordelen en indien nodig vervangen

  • Vervangen van afdichtingen

  • Overhaul

Regelmatig overhalen wij hydraulische componenten om de levensduur te verlengen. Het kan hierbij gaan om een hydraulisch ventiel, cilinder of een compleet hydraulisch powerpack. Na de demontage worden alle afdichtingen en defecte componenten vervangen en alles goed gereinigd. Na de assemblage wordt het component getest en geconserveerd.

Walform+

Walform+ is dé aangewezen methode voor het betrouwbaar verbinden van stalen-en RVS leidingen. Er wordt gebruik gemaakt van standaard L- en S-serie snijringkoppelingen, echter de snijring op de pijp wordt vervangen door een vormgesloten verbinding met Viton sealring. Het pijpuiteinde wordt daarvoor in de machine "gestuikt" tot de vorm van een snijring. Hiermee wordt de zwakste schakel van de snijringverbinding vermeden (de snijring zelf). Daarnaast biedt het ook voordelen voor de montage, zeker in het geval van RVS leidingwerk. De montagekracht wordt gigantisch gereduceerd, omdat de snijring zich niet hoeft in te snijden in de pijp. Daardoor wordt ook de kans op "vreten" van de schroefdraad bij RVS koppelingen veel kleiner. Walform+ heeft een typegoedkeur voor alle gangbare scheepskeurinstanties!

Wij hebben de beschikking over een eigen machine, die ook mobiel inzetbaar is. Zodoende is het voor kleinere projecten nu ook interessant om gebruik te maken van de voordelen van Walform+. Ook voor collega bedrijven in de hydrauliek verwerken wij leidingwerk met Walform+.